Prijsvergelijk

De Bullitt bakfiets is niet de goedkoopste bakfiets die in  Nederland verkrijgbaar is. In onderstaande tabel heb ik een vergelijking gemaakt tussen een Bullitt en een vergelijkbare bakfiets.nl fiets.

Bullitt Alfine-8 met BBX bakBakfiets.nl Cargo Bike Long
Frame materiaalAluminiumStaal
Afmeting fiets243 cm lang, 47 cm breed255 cm lang, 63 cm breed
SchakelsysteemAlfine 8Shimano 8v
Gewicht28.6 kilo41 kilo
Afmeting vloer van de bak71 cm lang, 44 cm breed72 cm lang, 45 cm breed
RemmenMagura MT5 schijfremmen velgremmen
Prijs in deze uitvoering3.025 EUR1.988 EUR

Hoewel de bakfiets.nl zeker in aanschaf goedkoper is, zijn er een paar belangrijke verschillen die je moet meenemen in je keuze:

1.  Gewicht:  een 25 % lichtere bakfiets zul je sneller pakken, ook als je niet per se de ruimte van een bak nodig hebt. Puur omdat het lichter fietst. In de praktijk gebruiken mensen met de zwaardere bakfiets nog vaak een tweede fiets ernaast. Dat is bij de Bullitt niet nodig.

2. Omvang: hoewel de bakoppervlakte vrijwel gelijk is, is de Bullitt een stuk korter en smaller; dit zorgt voor een ideaal wendbare fiets, en je neemt op het fiets ook niet extra veel ruimte in. Inhalen – en dat doe je al snel op een Bullitt – is stukken makkelijker.

3. Krachtige remmen. Moet je een keer een noodstop maken, dan zijn de remmen van een Bullitt berekend op snel stoppen, ook met een zware lading.

4. Waardebehoud: Een Bullitt is op de tweedehands markt een gewild object. Ten eerste omdat ze maar weinig tweedehands verkocht worden (men blijft erop fietsen, ook na de ‘kinderperiode’) en omdat de kwaliteit van de Bullitt ook na jaren gebruik onovertroffen blijft. In een recente verkoop werd een tweedehands Bullitt, die jaren in dienst was geweest bij een fietskoerier, met tientallen kilometers per dag op de teller,  nog voor ruim de helft van de nieuwprijs verkocht.

Bekijk zelf de mogelijkheden, een aantal prijsvoorbeelden of onze gedetailleerde prijslijst. En neem zeker contact op voor een op maat offerte op basis van jouw wensen en eisen. We helpen je graag en verkopen je geen onzinnige toevoegingen als dat in jouw situatie niet nodig is.